2009-01-17

en in macland

A változatos és igényes iphone app kínálatot elnézve, kedvem lett egy kis app elkészítésére, terepfelmérés céljából. Persze az apple fanatikusoknak gyárt nem ügyfeleknek, úh pár nap folyamatos szívás után azon ponton vagyok, hogy feladjam. De ne ugorjunk a végére.
Kezdődött azzal, hogy elmentem letölteni az iphone sdk-t, kezdjük a kályhától ugye, node ahhoz először regisztrált developernek kell lenni. Ok, legyen, mit számít az a név, email, postai cím és telefonszám, végülis egymás között vagyunk (plusz 10 millió hacker), szívesen, miért ne. Ez kb. 20 perc mert a spamnyelő freemailes fiókomba érkező konfirmáció sem siette el. És ekkor derül ki, hogy hülye aki iphone softwert nem osx alól akar fejleszteni, cél a világuralom ugye, nem érdekes hogy alig használják. A bemutató videók is csak itunesszal akartak elindulni, amihez pár éve volt szerencsém, úh no, thanks.
Rendben, plan B: vmware. Viszonylag gyorsan sikerült egy 30 napis trialt összevadászni és két installt is betolni a torrent feedbe, az egyik egy amds hack, a másik kifejezetten vmware image. Persze, az utóbbi jött sokkal lassabban úh az amdvel kezdtem. A kezdeti pár óra szívás, ami a nem megfelelő dvd/hdd vmware konfig miatt lehalások miatt voltak (a satat szereti amit nem tud a vmware, de scsi is megfelel, ha a hdd és dvd külön csatornán vannak, illetve az install dvdt nem a vmware mountolja, hanem a host oprendszerben futó külső progi pl a jól bevállt daemon tools), elindult az install. Korai volt az öröm, ugyanis úgy elhalt hogy még a daemon tools is kihalt tőle - reboot, ezt eljátszottuk párszor, aztán elmentem aludni, mikor vmi fórumon olvastam hogyhát az nvidias chipsetet nem túlságosan szereti (a dolog bája ugye hogy az amds chipsetek túlnyomó része nvidia).
Reggelre lejött a másik image is. Mount vmwarebe és boot. Itt megjelent egy alma logó, és szépen pörgette a kis vackot úgy 1.5 órán keresztül, mikor meguntam. vm->restart guest. Az azóta eltelt 1 óra után ugyanott tartunk.
A plan C egy inteles (sajnos nincs itthon core2) gép, amihez meglehet hogy egy harmadik install kell, vagy xp installal összekötött móka lesz a nasként használt inteles gép ideiglenes átszerelésével. i'm a mac. lol.

No comments: