2009-03-18

La Chinas Locas

Ma a szánit böngészve előkerült egy 2006os zsebi poszt, Lynne&Tessa, és onnan csak egy ugrás volt a két koreai iskoláscsaj, akik vmi lakodalmas (aka manele) zenére ugrálnak és énekelnek, egy tévéműsorban. Több videó van, chinas locas a kulcsszó, ami kicsit megtévesztő mert nem kínaiak, dehát egy spanyolnak minden sárga fekete, gondolom nekem is az lenne, ha akkoriban nem folytattam volna egy kis kutatást, szigorúan munka helyett, hogy kik ezek és miért. A zene a legérdekesebb, mert ha nem figyelünk a szövegre, akkor átlag hazai lakodalmas technó hatását kelti, de nyilvánvalóan értelmes szöveget énekelnek, vagyis egy helyi szám. A dallam és zene leginkább az "első" videóban lehet baromira ismerős hangzású, veszek egy túró rudit annak, aki megmondja miért.
A kedvencem az alábbi, tessék megfigyelni a koreográfiát, egyedei darab:



Sajnos ezek a videók mind silány képminőségüek, és csak részleteket tartalmaznak, ugyanis egy műsorban nézik vissza, meg beszélnek róla, szóval nem az eredeti felvétel. Érdemes lenne látni az eredetiket, gondolom vmi helyi tvbeli konteszt lehetett, sajnos akkoriban ennél többet nem sikerült fellelnem és most nincs kedvem keresgélni, csak az a három videó jelenik meg sok néven (illetve hasonlók, ugyanabból a műsorból korean madnessként).
Továbbá érdemes lenne tudni hogy ez amolyan prolisó mint itt a megasztár vagy valami erdeti (nyilván nem american idol klón, mert annál régebbi és a fő elem a paródia, nem az előadóművészet).

No comments: